Керуючий Володимир-Волинської єпархії очолює групу з Волині у паломництві до святинь Грузії

До групи входять священники та миряни з парафій УПЦ, що постраждали внаслідок рейдерських захоплень храмів.

17 грудня 2019 року група паломників з Волині прибула до Грузії, аби вшанувати місцеві святині та познайомитися з життям Грузинської Православної Церкви. Паломників очолює митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир. Серед волинян, що прибули в Грузію, є священники та миряни з парафій Української Православної Церкви, котрі постраждали внаслідок рейдерських захоплень храмів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Володимир-Волинської єпархії.

Групу супроводжує працівник Відділу зовнішніх церковних зв‘язків УПЦ протоієрей Віталій Горзов.

У перший день паломництва волиняни знайомилися з Тбілісі та відвідали ряд відомих храмів. Серед них, новозбудований величний Свято-Троїцький собор, котрий є кафедрою Католікоса-Патріарха всієї Грузії та древній Успенський кафедральний собор Сіоні, в котрому зберігається хрест рівноапостольної Ніни та покояться останки спочилих предстоятелів Грузинської Церкви.

Незабутнім залишилися відвідання найдавнішого храму Тбілісі на честь Христа Спасителя – Анчисхаті (VI ст.) та храму Метехе (XII ст.), де покояться мощі першої грузинської великомучениці Шушанік, цариці Ранської.

Ректор Тбіліської Духовної Академії протопресвітер Георгій Звіададзе запросив волинян відвідати навчальний заклад і познайомитися з його життям та діяльністю. Сьогодні тут навчається біля 500 студентів, котрі, окрім богослов’я, вивчають архітектуру, іконопис та церковну музику.

Українські паломники з ректором Академії обговорили сучасні проблеми Церкви та обмінялись подарунками.

За всенічною напередодні свята святителя Миколая, паломники молилися в тбіліському храмі св. князя Олександра Невського. Богослужіння тут звершується церковнослов’янською мовою. Біля храму спочивають відомі і шановані Глинські старці ХХ століття. Владика Володимир, під молитовний спів своїх супутників, звершив панахиду на їхніх могилах.

У день пам’яті свт. Миколая паломники з Волині взяли участь у Божественній літургії в древньому храмі міста Мцхета. Після цього відбулася зустріч групи з єпископом Самтавіським і Каспським Даміаном, на якій українські паломники розповіли Грузинському ієрарху про релігійну ситуацію в Україні.

Переглядів: 58

Перейти до панелі інструментів