Делегація Румунської Церкви взяла участь в богослужінні УПЦ в Полтаві

Представники Румунської Православної Церкви співслужили за літургією в Полтавському Хрестовоздвиженському монастирі в день пам’яті прп. Паїсія Величковського.

28 вересня 2019 року, в день пам’яті святого уродженця Полтави преподобного Паїсія Величковського, митрополит Полтавський і Миргородський Филип (Осадченко) очолив Божественну літургію в Полтавському Хрестовоздвиженському монастирі, в якому знаходиться ковчег з часткою мощей преподобного. Про це повідомляє  прес-служба Полтавської єпархії УПЦ.

За літургією владиці Філіпу співслужили секретар Полтавської єпархії протоієрей Михайло Волощук, делегація Румунської Православної Церкви на чолі з ігуменом Нямецького монастиря архімандритом Венедиктом, благочинні та духовенство Полтавської єпархії.

За богослужінням була вознесена сугуба молитва за мир в Україні та єдність Православної Церкви.

По завершенні літургії архімандрит Венедикт подякував митрополиту Полтавському і Миргородському Филипу за запрошення відвідати Полтаву, зазначивши, що можливість здійснювати молитви на батьківщині преподобного Паїсія Величковського є великою радістю для братії Нямецького монастиря, архімандритом якого був преподобний і де він спочив.

Нагадаємо, після обрітення мощей преподобного Паїсія Величковського Священний Синод Румунської Православної Церкви прийняв рішення не роздавати їх частки по храмах і монастирях, зробивши виняток лише для чотирьох місць: Іллінського скиту на Святій Горі Афон, заснованого святим Паїсієм, монастирів Драгомірна і Секул, в яких преподобний був ігуменом, і батьківщини святого – міста Полтави. 28 листопада 2016 архієпископ Ясський, митрополит Молдови і Буковини Феофан доставив в Полтаву ковчег із часткою мощей прп. Паїсія Величковського, з того часу святиня постійно перебуває в Полтавському Хрестовоздвиженському монастирі.

Переглядів: 7

Перейти до панелі інструментів