Архієрейський Собор Польської Церкви: Прийняття в церковний організм розкольників порушує євхаристійну єдність всього Православ’я

29 жовтня 2019 року Святий Архієрейський Собор Польської Автокефальної Православної Церкви під керівництвом Його Високопреосвященства, Блаженнішого Сави, Митрополита Варшавського і всієї Польщі залишив незмінною свою позицію щодо українського церковного питання. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт Польської Автокефальної Православної Церкви.

У заяві Архієрейського Собору Єпископів повідомляється, що після ознайомлення зі змістом листів Патріарха Сербського, архієпископа Албанського, відправлених Константинопольському Патріарху Варфоломію, було прийнято наступне рішення: «Залишити незмінною свою позицію щодо автокефалії Української Церкви, висловлену в Соборних Постановах №340 від 9 травня 2018 р., №341 від 25 червня 2018 р. і №342 від 2 квітня 2019 р.».

Відзначається, що «Польська Автокефальна Православна Церква не проти надання автокефалії Церкви в Україні на підставі догматично-канонічних норм для цілої Церкви, а не групи відступників-розкольників».

Архієреї Польської Церкви підкреслюють: «Відступники від вчення Святої Церкви не можуть представляти здоровий церковний організм. Це порушує євхаристійну єдність всього Православ’я».

Переглядів: 182

This post is also available in: Англійська, Грецька

Перейти до панелі інструментів