Заступник Голови ВЗЦЗ УПЦ звершив робочу поїздку до Німеччини та Італії

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич звершив робочу поїздку до Німеччини і Італії.

12 липня 2019 року протоієрей Миколай Данилевич співслужив за Божественною літургією на парафії на честь святої блаженної Ксенії Петербурзької м. Нюрнберг, яку очолив керуючий Берлінсько-Німецькою єпархією архієпископ Подольський Тихон. Представник УПЦ обговорив з архієпископом Тихоном питання пастирського опікування українською православною діаспорою в Німеччині.
13 липня 2019 року заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич звершив Божественну Літургію в італійському місті Ла Спеція (регіон Лігурія), де з недавніх пір діє нова православна громада.
Протоієрею Миколаю співслужив клірик Спасо-Преображенської парафії м. Генуя священик Мар’яно Сельвіні, а також настоятель парафії на честь св. Спиридона Триміфунтського м. Пізи священик Ярослав Стрілець та священик Іоанн Малиш, який опікується новоствореною громадою міста Ла Спеції. Останні два священники походять з України і є випускниками Київської духовної академії.
14 липня 2019 року, у день пам’яті святих безсрібників Косми і Даміана, протоієрей Миколай Данилевич у співслужінні священика Мар’яно Сельвіні та священика Іоанна Малиша звершив недільну Літургію в храмі Спасо-Преображенської громади міста Генуї. Наприкінці Літургії протоієрей Миколай виголосив проповідь, а також передав благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія православним українцям Генуї і всій громаді храму. По закінченні богослужіння, священники разом з парафіянами храму здійснили хресну ходу до мощей святих Косми і Даміана, що знаходились у сусідньому римсько-католицькому храмі, і звершили перед ними молебінь.
Разом з тим, під час свого перебування у Генуї та Ла Спеції, представник УПЦ мав низку зустрічей з представниками місцевого католицького духовенства. Під час цих зустрічей, що проходили в теплій атмосфері взаємної поваги і відкритості, йшлося про розвиток православних громад в Лігурії та про особливості свідчення віри Христової в умовах сучасного світу.

Переглядів: 218

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів