Вітальне слово Патріарха Болгарського Неофіта Предстоятелю УПЦ Митрополиту Онуфрію з нагоди Дня Ангела

БОЛГАРСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ

СВЯЩЕННИЙ СИНОД

ЙОГО БЛАЖЕНСТВУ

ОНУФРІЮ,

МИТРОПОЛИТУ КИЇВСЬКОМУ

І ВСІЄЇ УКРАЇНИ

Київ

Ваше Блаженство,

Возлюблений у Господі Брате і Співслужителю!

Світле свято небесного прославлення та пам’ять Церкви про Вашого дивного небесного покровителя – славного в благочесті, в чернечому подвизі і в набутті чеснот, святого преподобного Онуфрія Великого – в цьому році дає нам можливість відправити Вам наші особисті та від усієї Болгарської Православної Церкви Болгарського патріархату сердечні братські побажання міцного здоров’я і бадьорості духу, душевних і тілесних сил, терпіння, любові і турботи про доручену Вам паству, багатьох і Богом благословенних успіхів у Вашому архіпастирському служінні Святій Українській Православній Церкві.

Всещедрий і Всемилостивий Бог нехай дасть Вам щедро Свою Божественну благодать, щоб Ви, зміцнившись нею, продовжували і надалі  ретельно та з ревністю вести корабель Української Церкви тихими водами, до пристановища спасіння Господа Ісуса Христа, “Який покликав нас славою та благістю» (2 Пет. 1: 3).

Дні і роки, в які згідно з Господнім домобудівництвом і чоловіколюбним промислом Вам випало тримати кермо церковного корабля в братській Україні, є критичними як для Церкви в Україні, так і для всього святого і спасительного Православ’я – дні випробувань нашої християнської і пастирської совісті; дні, що вимагають духовної розсудливості і випробування духів – «чи від Бога вони» (1 Іоанн, 4: 1). Віримо, що з Божою допомогою, з любов’ю, якою Вас радують всі Ваші побратими, співпрацею і постійною підтримкою преосвященних архіпастирів, вірних своєму архіпастирському покликанню і відповідальності, Ви й надалі з успіхом продовжуватимете розбудову Церкви, яку Сам Господь довірив насамперед нам, єпископам – наступникам Його святих апостолів, які першими посіяли по світу зерна благовіщення і нової надії для людства на примирення з небесами, повернення до стану богосинівства і до тієї повноти богоспілкування, якою раділи праотці в Едемському саду.

У цьому нелегкому служінні з Вами завжди нехай перебуває Сам Господь Ісус Христос, молитви і небесне заступництво Його Пресвятої Матері і Владичиці нашої Богородиці, преподобного Онуфрія Великого і всіх, що просіяли в святості угодників Божих, а також молитви і допомога Ваших співбратів і кожного православного серця, що переживає за єдність Церкви і за її успіх в справі спасіння. Віримо, що осяяні і керовані Пресвятим Божественним Духом, Який незмінно перебуває в Святій Церкві Христовій, нашими спільними молитвами і зусиллями ми всі разом продовжимо розбудову Тіла Христового, “аж поки ми всі не досягнемо з’єднання віри й пізнання Сина Божого, Мужа досконалого, у міру віку Христового” (Еф. 4:13).

Божа всепрощаюча любов і Його велика милість, і спілкування Святого Духа нехай будуть з усіма нами!

Зі святом!

Многая і благая літа!

З братською у Христі любов’ю,

Неофіт, Патріарх Болгарський

25 червня 2019 р

      Софія

Переглядів: 22

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів