Клірики Кіпрської, Польської та Сербської Церков відвідали Почаївську Лавру (+відео)

У неділю, 9 червня 2019 року, в день молитовної пам’яті святих отців Першого Вселенського Собору, клірики Кіпрської, Польської та Сербської Церков відвідали Свято-Успенську Почаївську Лавру, де разом з братією обителі звершили Божественну літургію та зустрілися з намісником Лаври Митрополитом Володимиром, повідомляє сайт Почаївської Лаври.

«Під час звершення святої Літургії читається Євангеліє від святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, а саме, 17 глава, в якій він наводить нам молитву Спасителя нашого до Отця Небесного. Зокрема, в ній Господь просить, щоб Отець зберіг стадо Христове у такій єдності, яка існує у Бога Отця з Богом СиномІ ось, немовби притягнуті благодатною силою цієї молитви, на святкове богослужіння до нашої Лаври завітали священнослужителі, які є представниками трьох Помісних Православних Церков – Кіпрської, Сербської та Польської», – повідомляє братія монастиря.

Намісник Лаври Митрополит Володимир радо прийняв гостей, обговорив з ними проблеми сьогодення, та умови, за яких сьогодні Церкві доводиться жити та звершувати своє служіння Євангельського Благовістя.

Братія Лаври повідомляє, що «під час розмови було повне взаєморозуміння між митрополитом Володимиром і представниками Помісних Церков стосовно питань пов’язаних з церковним розколом».

Архімандрит Нектарій (Кіпрська Православна Церква) запевнив владику Володимира у братській любові і єдності між Церквами, а також висловив думку, що ті християни, які опинилися в розколі, але щиро шукають істину, з часом повернуться до канонічної Церкви.

Намісник Почаївської Лаври у свою чергу побажав всім мати таку ж тверду віру і так же мужньо її сповідувати, як те робили 318 святих отців Першого Вселенського Собору.

На пам’ять про перебування і служіння у Почаївській Лаврі владика подарував гостям ікони преподобних чудотворців Почаївських Іова та Амфілохія та запросив їх приїжджати до Почаївської Лаври у майбутньому.

Як повідомляв ВЗЦЗ УПЦ раніше, секретар Тамасоської єпархії Кіпрської Православної Церкви архімандрит Нектарій (Бакопулос), у супроводі заступника Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрея Миколая Данилевича, відвідав вісім парафій Рівненської єпархії УПЦ, що постраждали внаслідок церковного рейдерства, та висловив підтримку вірним канонічної Церкви.

Фотоматеріали з сайту Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Переглядів: 64

This post is also available in: Англійська, Грецька

Перейти до панелі інструментів