Клірик Кіпрської Православної Церкви приїхав на Рівненщину підтримати постраждалі внаслідок рейдерства «ПЦУ» парафії

6 червня 2019 року, в день Вознесіння Господнього, секретар Тамасоської єпархії Кіпрської Православної Церкви архімандрит Нектарій (Бакопулос), у супроводі заступника Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрея Миколая Данилевича, відвідав вісім парафій Рівненської єпархії УПЦ, що постраждали внаслідок церковного рейдерства, та висловив підтримку вірним канонічної Церкви і запевнив, що світове Православ’я шукає шляхи вирішення українського церковного питання. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на «Рівне. Голос Церкви».

Зокрема впродовж дня гості єпархії молились за спільною Літургією у церковному будинку села Копитів Корецького району, підтримали людей сіл Курозван та Мнишин Гощанського району, відкрито дискутували у П’ятигорах та Глинську Здолбунівського району і завершили день разом з вірянами нещодавно захопленої церкви села Розваж Острозького району. 

У своїх промовах священик Кіпрської Православної Церкви акцентував увагу присутніх на тому, що Кіпрська Православна Церква одною з перших висловила повну підтримку Українській Православній Церкві та Блаженнішому Митрополиту Онуфрію. 

«Хочу вас запевнити, що у своїй боротьбі за чистоту віри ви не одні. Наш Предстоятель архієпископ Хризостом зробив ряд подорожей до Предстоятелів інших Православних Церков світу для того, щоб обговорити та знайти шляхи вирішення українського церковного питання та зцілити рану розколу, — зазначив архімандрит Нектарій. – Усі негаразди, які ви зараз переживаєте, не мають похитнути вашої віри в Бога. Ви маєте стати більш динамічними і більш гарячими. Господь випробовує вас у такий спосіб, щоб побачити віру і показати іншим, що означає, коли людина вірить у Бога».

Як зауважили у прес-службі, спілкування з людьми, котрі пережили силові захоплення храмів, образи та несприйняття односельцями, вийшло теплим та максимально відвертим. Віряни, не криючись, розповідали про своє наболіле гостю з Кіпру, просили порад та духовної підтримки.

На завершення зустрічей архімандрит Нектарій резюмував:

«Я взяв від вас більше сил, ніж дав вам, адже ви живете у Церкві, що переживає гоніння. Ваша боротьба дасть духовні плоди. Ви вже є прикладом сповідництва, свідченням вірності Церкві Христовій. Сповідництво віри, яке ви переживаєте нині, є прикладом не тільки для Кіпрської Церкви, а й для всього Вселенського Православ’я, що живе в умовах ще більшого релігійного комфорту».

Переглядів: 256

This post is also available in: Англійська, Грецька

Перейти до панелі інструментів