ІТАЛІЯ. Священики УПЦ взяли участь у ХІІІ Всесвітньому конгресі сімей

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія клірики Київської єпархії, заступник Голови Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї священик Іоанн Ружицький та співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків священик Сергій Шульгач взяли участь у ХІІІ Всесвітньому конгресі сімей “Вітер змін: Європа і глобальний про-сімейний рух”, що відбувся в італійському місті Верона, 29-31 березня.

Цього року захід набув форми Світового конгресу, у якому взяли участь Віце-прем’єр-міністр Італії Маттео Сальвіні, Міністр у справах сім’ї Угорщини Каталін Новак, засновник Всесвітнього конгресу сімей Алан Карлсон (США), Президент Всесвітнього конгресу сімей Браян Браун (США), інші топ-лідери з багатьох країн, велика кількість лідерів про-сімейних організацій з усього світу, а також високопоставлені представники найбільших світових релігій.

У ході роботи сесії «Зростання і демографічна криза» виступив заступник Голови Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї ієрей Іоанн Ружицький. У своєму слові священик підкреслив, що демографічна криза має пряму залежність від девальвації сімейних цінностей.

Зокрема отець Іоанн зазначив:

«Нажаль, сучасний світ все далі відходить від християнських принципів розвитку людини, традиційної ролі чоловіка і жінки, тата і мами. Наслідком відходу суспільства від християнських принципів розвитку людини і традиційної сім’ї є падіння інституту сім’ї – розлучення. За дослідженнями, третина з них відбувається через конфлікти у сім’ї. Через розлучення щороку величезна кількість дітей залишаються без батьків, що тягне за собою майбутні проблеми розвитку особистості дитини, стреси, хвороби, як наслідок – падіння народжуваності і зростання смертності.

Це страшно, тому що ми втрачаємо людину. Нам потрібно усвідомлено і з повною відповідальністю підійти до цієї проблеми сучасного суспільства».

На завершення свого виступу заступник Голови Місії УПЦ підкреслив наступне: «У ситуації що склалася, наша відповідальність є дуже великою. Необхідно надихати молодь, орієнтувати її на біблійні ідеали шлюбу і сім’ї. Треба це робити всіма доступними засобами – через проповідь в храмах, через виступи в засобах масової інформації, через твори мистецтва, через шкільні програми і систему освіти в цілому. Для всіх нас настав час єдиним фронтом стати на захист сім’ї».

Конгрес завершився 31 березня маршем за сім’ю в якому взяли участь більше 20 тисяч чоловік, прихильників традиційних сімейних цінностей.

Всесвітній конгрес сімей (WCF) – це велика міжнародна громадська подія, яка об’єднує прихильників природної сім’ї, традиційних моральних цінностей і права на життя, громадські та інші недержавні організації більше ніж з 85 країн світу для відзначення та захисту природної родини як єдиної фундаментальної та стійкої одиниці суспільства.

Переглядів: 35

Перейти до панелі інструментів