Блаженніший Митрополит Онуфрій зустрівся з ієрархом Православної Церкви Чеських земель і Словаччини (фото)

24 січня 2019 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій прийняв у своїй резиденції в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі архієпископа Михайлівського і Кошицького Георгія (Православна Церква Чеських земель і Словаччини). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

На зустрічі також був присутній єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської митрополії.

Архієпископ Георгій передав Блаженнішому владиці слова підтримки Предстоятеля Православної Церкви Чеських земель і Словаччини Архієпископа Пряшівського, Митрополита Чеських земель і Словаччини Ростислава.

Його Блаженство та архієпископ Михайлівський і Кошицький обговорили поточний стан Православ’я у сучасному світі.

Цього ж дня вранці, в день пам`яті преподобного Феодосія Великого, архієпископ Михайлівський і Кошицький Георгій у співслужінні єпископів Баришівського Віктора і Переяслав-Хмельницького Діонісія звершили Божественну літургію у храмі преподобного Феодосія Печерського у Дальніх Печерах Києво-Печерської Лаври.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Після звершення Божественної літургії архієпископ Георгій подякував священнослужителям та вірянам УПЦ за спільну молитву та передав благословення Предстоятеля своєї Церкви.

«Ми причастилися разом Святих Христових Тайн, саме таким чином ми показали, не просто показали, а відчули і прожили те, що ми є однією Церквою Христовою, що між нами немає, ані еліна, ані грека, ані українця, ані чеха, ані словака, але ми всі — одне у Христі, новий народ Божий, — сказав Високопреосвященніший владика. — Я дуже вдячний Його Блаженству, Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію, наміснику обителі цієї, митрополиту Павлу за можливість і благословення служити на цих святих місцях».

Продовжуючи, ієрарх, розповів, що напередодні мав розмову з Його Блаженством Архієпископом Пряшівським, митрополитом Чеських земель і Словаччини Ростиславом і процитував його слова: «всім архієреям і присутнім на Святій літургії передай моє вітання, моє благословення».

Вітаючи присутніх та усю паству Української Православної Церкви, владика Георгій зокрема зазначив: «Якщо Господь з нами, то, хто проти нас? Тримайтеся і знайте, що назавжди Христос посеред нас».

Переглядів: 15

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів