В Україну приїхав представник Сербської Православної Церкви, єпископ Моравичський Антоній

23 листопада 2018 року до України приїхав єпископ Моравичський Антоній (Сербська Православна Церква). В рамках свого візиту представник Сербської Православної Церкви відвідав Одесу, де співслужив митрополиту Одеському та Ізмаїльському Агафангелу за акафістом перед чудотворною Касперівською іконою Божої Матері у Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі, – повідомляє сайт Одеської єпархії.

По завершенні богослужіння єпископ Антоній дав інтерв’ю інформаційному відділу Одеської єпархії, у якому поділився своїм баченням релігійної ситуації в Україні. Зокрема, представник Сербської Православної Церкви зазначив наступне:

“Церква Божа – це боголюдський організм, який складають Помісні Православні Церкви. Як організм людини складають різні органи, так і Церкву складають Помісні автокефальні Церкви. І якщо страждає один орган – страждають і інші. Якщо одна Церква страждає, то і інші не можуть залишатися байдужими. Звісно, ми прибігаємо до молитви и робимо все, щоб полікувати такі проблеми. Особливо наразі це є актуальним для України, де намагаються смутами порушити єдність Православної Церкви.

Сербська Православна Церква, у особі свого Архієрейського Собору, що відбувся 6-8 листопада цього року, прийняла дуже чітке рішення про те, що вона буде визнавати тільки канонічну Українську Православну Церкву під омофором Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, і не буде визнавати і співслужити з розкольницькими організаціями, які очолюють Михайло Денисенко і так званий митрополит Макарій (Малетич).

Я сподіваюсь, що всі Помісні Православні Церкви розуміють цю проблему і всіляко підтримають істине Православ’я. Багато хто з Помісних Церков вже визначився щодо цього питання – Александрійська, Атиохійська, Єрусалимська, Румунська, Албанська, Польська, Чеських земель і Словакії. Майже всі Помісні Церкви офіційно заявили про підтримку канонічній Українській Православній Церкві.

Ми не розуміємо: 300 років була одна Церква, а нині все змінилося. Це є порушенням канонів, яке руйнує церковні традиції. І по-друге, давати Томос і автокефалію не може лише одна Православна Церква, але тільки консенсус всіх Помісних Церков. Їх же ніхто про це не питав, і вони, у своїй більшості, не згідні з рішенням Константинопольського Патріархату”.

Переглядів: 45

Перейти до панелі інструментів