У Раді Європи представники УПЦ провели захід на честь 1030-річчя Хрещення Русі

9 жовтня 2018 року у Страсбурзі (Франція) в Раді Європи відбувся захід, присвячений 1030-річчю Хрещення Русі.

Делегацію Української Православної Церкви очолив голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Віктор (Коцаба), повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на офіційний сайт УПЦ.

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій надіслав учасникам заходу відео-привітання.

У заході взяли участь дипломати Постійного Представництва України при Раді Європи, представники дипломатичного корпусу країн-членів Ради Європи, настоятель храму Всіх святих у Страсбурзі ігумен Филип (Рябих), священнослужителі та гості.

Єпископ Віктор розповів учасникам святкового заходу про відзначення 1030-ї річниці Хрещення Русі в Україні.

«День Хрещення Київської Русі у нашій державі відзначено як особливу дату і у церковному, і у цивільному календарі. Світській історіографії важко не помітити важливість цієї події, як би вона не оцінювалася з точки зору різних перспектив. Слов´янські народи, прийнявши християнство, увійшли у сім’ю європейських народів та змогли долучитися до досягнень європейської культури. Саме Хрещення Київської Русі стало основою її державотворення. Під впливом християнства поступово відбулася докорінна зміна світобачення та світосприйняття населення Давньоруської держави. Святкуючи цю визначну подію, що також залишила помітний слід в історії всієї Європи, ми хочемо поділитися красивими сторінками нашого християнського буття з усіма вами», — сказав владика Віктор.

Присутні ознайомилися із виставкою експонатів, які ілюструють духовний спадок Київської держави, яку представила голова Синодального відділу УПЦ «Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик). Також звучали традиційні українські піснеспіви у виконанні академічного хору Київської духовної академії і семінарії. З концертною програмою виступив переможець «Голосу країни-2017» протоієрей Олександр Клименко.

Переглядів: 9

Перейти до панелі інструментів