КИЇВ. Священик Української Православної Церкви відправив панахиду за загиблими під час стихійного лиха в Греції

26 липня 2018 року у приміщенні Посольства Грецької Республіки в Україні було відправлено панахиду за жертвами масштабних пожеж, що днями забрали в Греції майже сотню людських життів.

Панахиду за загиблими відправив протоієрей Миколай Данилевич, заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви. На панахиді також були присутні посол Грецької Республіки в Україні пан Георгіос Пукаміссас та співробітники посольства.

По завершенні молитви, протоієрей Миколай передав пану послу співчуття голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополита Луганського і Алчевського Митрофана.

Того ж дня, Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій спрямував до Предстоятеля Елладської Православної Церкви Архієпископа Ієроніма II листа, у якому виразив йому свої співчуття і запевнив в своїх палких до Бога молитвах за постраждалих, їх близьких та сімей.

Нагадаємо, що за останніми даними, цими днями у Греції у полум’ї пожеж загинула 81 особа, 187 осіб, у тому числі 23 дітей, отримали травми, кількість тих, що пропали безвісті, достеменно невідоме. Сотні будинків та автівок було знищено вогнем. У регіоні Аттіка на півдні Греції оголошено надзвичайний стан. Через брак пожежної техніки влада Греції була змушена просити інші європейські країни про допомогу з пожежниками і вертолітами. Кілька країн, у тому числі Італія, Польща і Франція, направила до Греції пожежну авіацію, машини і пожежників. Сьогодні, за повідомленням Уніан, грецька влада оголосила в країні триденну жалобу.

Переглядів: 190

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів