Делегація Священного Синоду УПЦ зустрілася з Патріархом Константинопольським Варфоломієм

23 червня 2018 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія постійні члени Священного Синоду Української Православної Церкви: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор і Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрілися з Патріархом Константинопольським Варфоломієм в його резиденції у Стамбулі. В зустрічі також взяли участь – заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич та депутат Верховної Ради України В. В. Новінський.

Зі сторони Константинопольського патріархату під час зустрічі були присутніми митрополит Пергамський Іоанн, митрополит Гальський Емануїл, митрополит Смірнський Варфоломій, Великий архімандрит і архіваріус Великої Христової Церкви Вселенського Патріархату Віссаріон (Комзіас), а також Великий синкел архімандрит Амвросій (Хорозідіс).

Члени Священного Синоду УПЦ прибули до Константинополя з метою отримання достовірної інформації від Патріарха Варфоломія щодо ініціатив можливого надання Томоса про автокефалію, а також з метою донесення позиції Української Православної Церкви щодо цього питання. Владики також розповіли Патріарху про поточну ситуацію в церковному житті України.

Від імені Блаженнішого Митрополита Онуфрія українські архієреї передали запрошення Патріарху Варфоломію надіслати свого представника до Києва на святкування 1030-ліття Хрещення Київської Русі, де вже традиційно будуть брати участь представники всіх Помісних Православних Церков.

Спілкування пройшло в відкритій, відвертій, конструктивній та братній атмосфері. Під час перебування на Фанарі українська церковна делегація також відвідала патріарший собор св. Георгія Побідоносця.

Итоги встречи делегации УПЦ с Патриархом Варфоломеем.

Опубликовано Одесская епархия Суббота, 23 июня 2018 г.

Переглядів: 89

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів