Чехо-Словацька Православна Церква стурбована можливістю прийняття антицерковних законопроектів в Україні

18-го травня Архієпископ Празький, Митрополит Чеських земель і Словакії звернувся з офіційним листом до Президента України Петра Порошенка та Голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

У зверненні говориться про те, що Чесько-Словацька Православна Церква дуже тяжко переживає ту ситуацію, що склалася сьогодні у братській Україні, що змушує її турбуватися про майбутнє Святого Православ’я та канонічної Церкви. Зокрема, у листі зазначається, що Чесько-Словацька Церква глибоко стурбована «наміром Верховної Ради України поставити на порядок денний свого засідання голосування за законопроект № 4128 «Про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», а також законопроект № 4511«Закону про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, яка визнана Верховною Радою України державою-агресором».

«Ми переконані, що прийняття вищевказаних законопроектів підірве принципи свободи та рівноправ’я між церквами та релігійними організаціями в Україні, а також призведе до нової хвилі напруженості та дестабілізації в українському суспільстві. Ми впевнені та переконані в тому, що Українська Православна Церква під керівництвом Його Блаженства Онуфрія, Митрополита Київського та всієї України, стоїть на патріотичних позиціях і, як любляча мати, намагається допомогти своєму народу запобігти виникненню громадянського конфлікту та досягти миру», – говориться у зверненні предстоятеля братської Помісної Церкви.

Переглядів: 37

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів