КОММЕНТАР. Протоієрей Миколай Данилевич: «Нам потрібно вчитись жити в одній Церкві попри особисті ідеологічні розбіжності»

«Нам потрібно вчитись жити в одній Церкві попри особисті ідеологічні розбіжності», – сказав заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич у своєму коментарі, що увійшов до статті «Війна в Україні: провал євангелізації?», опублікованої на сайті видання Catholic News Agency.

Відповідаючи на запитання щодо бачення Українською Православною Церквою конфлікту на сході України та перспектив єдності Православ’я в Україні, протоієрей Миколай підкреслив, що першочерговим завданням залишається єднання народу України навколо загальнохристиянських цінностей.

«На жаль, конфлікт на Донбасі тільки посилив серед людей ті роздільні лінії, які вже існували. Ми, як Українська Православна Церква, дуже відчуваємо ці різні ідентичності України – східну й західну. Ми намагаємося утримувати баланс між ними. Ідеології нас розділяють, об’єднати може лише Христос. Тому, якщо людина визнає своїм Богом і Спасителем Ісуса Христа і Православну Церкву, як Церкву Христову, – така людина наша. Нам потрібно вчитись жити в одній Церкві, попри особисті ідеологічні розбіжності».

Протоієрей Миколай Данилевич також прокоментував існування такого військового угрупування, як «російська православна армія», що веде бойові дії на сході України. «Якщо людина бере в руки зброю і йде вбивати в ім’я Ісуса Христа – то це шизофренія, а не християнство. Ці угруповання не мають жодного відношення до Православної Церкви. Вони використовують ці псевдо-православні гасла, щоби створити ідеологію для своїх квазі-держав. Але, насправді, вони просто використовують Церкву, не маючи до неї жодного відношення», – підкреслив заступник Голови ВЗЦЗ УПЦ.

Переглядів: 19

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів