В Італії відбулася Друга Зустріч української православної молоді Західної Європи

З 15 по 20 липня 2024 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в горах північної Італії тривала Друга Зустріч української православної молоді Західної Європи.

На форум приїхали близько 100 молодих православних українців, більшість з яких вимушені були виїхати з України у зв’язку з російською агресією та проживають нині в різних країнах Західної Європи.

У зустрічі також взяли гості з України, та православні священники, які надають духовну опіку православним українцям закордоном.

На початку форуму було зачитане вітальне слово Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в якому Предстоятель зокрема висловив побажання, щоб подібні заходи мали продовження і в майбутньому, “стаючи не просто регулярними подіями, але й тими майданчиками, на яких наша молодь матиме можливості для активного обговорення у православному середовищі актуальних питань, що постають перед юністю в сучасному світі, зокрема за межами нашої країни, де ви всі проживаєте”.

“Ви представляєте парафії Української Православної Церкви, що діють у країнах Західної Європи. Ваша належність і участь в житті українських православних парафій закордоном свідчить, що наша Церква залишається зі своїм українським народом і несе свою пастирську місію, як в Україні, так і за її межами, опікуючись нашими вірянами”, – зазначив Предстоятель.

Протягом днів роботи форуму хлопці та дівчата разом зі священиками обговорили виклики, що постають перед сучасними молодими людьми, а також розглянули актуальні питання духовного життя, психології, сім’ї тощо.

Під час роботи форуму була звершена Божественна літургія, за якою співав молодіжний хор.

Нагадаємо, що Перша зустріч української православної молоді Західної Європи відбулася у вересні 2023 року в м. Малага (Іспанія).

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/euromolod_upc?igsh=YnprZnNwNG53bms%3D&utm_source=qr

FACEBOOK
https://www.facebook.com/profile.php?id=61553471976143

Переглядів: 49

Перейти до панелі інструментів