Завершилася освітня поїздка студентів духовних шкіл УПЦ до Антіохійського Патріархату

11 листопада 2021 року завершилася освітня поїздка студентів духовних шкіл Української Православної Церкви до Антіохійського Патріархату, що була організована з благословення Блаженнішого Патріарха Антіохійського і всього Сходу Іоанна Х та Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Поїздка тривала три тижні, починаючи з 21 жовтня 2021 року.

До складу студентської групи увійшли: ієромонах Нестор (Чайка) та Кирило Нєгруца (Київська духовна академія і семінарія), Никита Маслов (Одеська духовна семінарія), Вадим Томашевський (Почаївська духовна семінарія), Степан Сенчук (Волинська духовна семінарія).

За три тижні перебування на Близькому Сході, українські студенти мали можливість відвідувати лекції на Богословському факультеті Баламандського університету (Ліван), які читалися провідними богословами та біблеїстами Православного Сходу. Також семінаристи пройшли інтенсивний мовний курс, під час якого ознайомилися з основами арабської мови.

Важливою складовою поїздки було знайомство з християнською культурою та звичаями Близького Сходу, а тому вихованці духовних шкіл відвідали низку древніх монастирів Антіохійського Патріархату, де мали можливість поспілкуватися та отримати духовні настанови від ігуменів, настоятельниць та насельників святих обителей. Також студенти здійснили низку екскурсійних подорожей територією Лівану, побували в таких древніх містах як Біблос, Сидон, Баальбек та інших.

Протягом трьох тижнів семінаристи мали декілька зустрічей з ієрархами Антіохійського Патріархату, від яких почули слова молитовної підтримки вірним Української Православної Церкви.

Перебування делегації співпало зі святкуванням 75-ліття від заснування Представництва Руської Православної Церкви в Бейруті і українські студенти взяли дієву участь в цих урочистостях.

В Україну студентська делегація повернулася з новими знаннями, цікавими враженнями, а також неоціненним набутим новим досвідом.

Переглядів: 48

Перейти до панелі інструментів