Відбулася поїздка паломницьких груп УПЦ до святих місць Сербії

З 7 по 11 травня 2021 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія дві групи паломників з Української Православної Церкви відвідали святині Сербської Православної Церкви.

Першу групу паломників очолив голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді архієпископ Обухівський Іона. До групи увійшли учасники молодіжного християнського туру, організованого «Mish-Mish Travel» — паломницькою службою, що діє при Синодальному молодіжному відділі.

Другу групу очолив співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ священник Віталій Горзов, яка складалася з парафіян храму св. Спиридона Триміфунтського м. Києва та з віруючих різних українських єпархій, серед яких більшість паломників були з Вінницької єпархії.

Кожна група мала свою індивідуальну програму, за якою вони відвідували визначні історичні місця та православні храми і монастирі Сербії. Спільним місцем зустрічі та молитви обох груп стала Божественна літургія в соборі святого Сави у Бєлграді, за якою 9 травня молилися паломники-миряни та співслужило українське духовенство спільно з єпископом Ремезіанським Стефаном, вікарієм Святішого Патріарха Сербського Порфирія. Архієпископ Обухівський Іона передав єпископу Стефану в подарунок ікону всіх преподобних отців Києво-Печерських. У свою чергу єпископ Стефан подякував паломникам з України за візит та за можливість спільно звершити Святу Євхаристію.

11 травня паломники УПЦ повернулись на Батьківщину.

Переглядів: 57

Перейти до панелі інструментів