Священник УПЦ відвідав з пастирською місією Ліван

З 12 по 20 жовтня 2020 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви священник Віталій Горзов перебував у Лівані, де звершив низку богослужінь для української православної діаспори.

14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, священник Віталій Горзов звершив Божественну літургію для української православної діаспори у м. Бейрут на парафії святого Іоанна Хрестителя. За богослужінням молилися не лише вихідці з України, але й з Росії, Румунії, Молдови, Білорусі.

В той самий день у приміщенні єпархіального управління Бейрутської Митрополії відбулась зустріч священника Віталія Горзова з митрополитом Бейрутським Ілією. Священник передав митрополиту Ілії вітання та слова підтримки від Блаженнішого Митрополита Онуфрія у зв’язку з трагічною ситуацією, яка склалася у м. Бейрут після вибухів, що мали місце 4 серпня 2020 року. Також митрополиту Ілії була передана частина зібраних єпархіями Української Православної Церкви пожертв на відновлення храму святого великомученика Георгія (Ашрафіє, Бейрут), що зазнав значних руйнувань від згаданих вибухів у порту Бейрута.

15 жовтня співробітник ВЗЦЗ УПЦ відслужив Божественну літургію для української діаспори у храмі на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці в Жаль Ель Діб (Бейрут).

17 жовтня священник Віталій Горзов з пастирською місією відвідав місто Сайда (у Євангелії згадується під іменем Сидон), де у храмі на честь святителя Миколая Чудотворця у співслужінні диякона Максима Сабах (Антіохійська Православна Церква) звершив Божественну літургію, після якої поспілкувався з українцями, що взяли участь у богослужінні. За богослужінням також молилися: декан Богословського факультету Баламандського університету архімандрит Яків (Халіль) і настоятель Подвір’я Руської Православної Церкви у Бейруті архімандрит Філіпп (Васільцев).

В неділю, 18 жовтня, священник Віталій Горзов звершив Божественну літургію на парафії святого Іоанна Хрестителя в Бейруті. 20 жовтня священик повернувся на Батьківщину.

Переглядів: 404

Перейти до панелі інструментів