Предстоятелі Кіпрської та Елладської Православних Церков обговорили українське церковне питання

21 травня 2019 року Предстоятель Кіпрської Православної Церкви Архієпископ Хризостом II мав зустріч з Предстоятелем Елладської Православної Церкви Архієпископом Ієронімом II, під час якої було обговорено українське церковне питання.

За повідомленням грецького інформаційного веб-порталу Romfea, зустріч Предстоятелів тривала більше двох годин.

Архієпископ Хризостом проінформував Архієпископа Ієроніма про результати своїх нещодавніх зустрічей з Патріархами Сербським Іринеєм та Болгарським Неофітом.

У ході розмови, Архієпископ Хризостом сказав наступне:

«Ми маємо бути обережними, щоб не зробити помилку для Церкви, тому що це є гріх перед Богом! Саме тому керівним принципом всіх наших зусиль має бути ретельне слідування інтересам Церкви, незважаючи на особистості. Ким би не були ті люди, нас у першу чергу має цікавити користь для Церкви».

Архієпископ Ієронім погодився з думкою Предстоятеля Кіпрської Церкви та наголосив на необхідності обговорення української церковної проблеми.

«Кожен з нас, на тому місці, на яке він поставлений служити, має розглянути це питання відповідально, серйозно та нелицемірно», – сказав Предстоятель Елладської Церкви.

Архієпископ Ієронім наголосив, що передусім необхідно шукати користі для Церкви та її єдності, та висловив надію на те, що хоча ми всі є людьми та робимо помилки, ми їх всі зможемо подолати за допомогою Божої благодаті.

Нагадаємо, що 17 травня 2019 року у Белграді Предстоятель Кіпрської Церкви зустрівся з Престоятелем Сербської Церкви Патріархом Ірінеєм, а 20 травня 2019 року – з Предстоятелем Болгарської Церкви Патріархом Неофітом

Фотоматеріали: Romfea.

Переглядів: 164

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів