Священик УПЦ відбув з пастирською місією до Лівану звершувати богослужіння для православних українців

У Лівані проживає багато віруючих православних українців. І вже стало гарною традицією, коли на великі церковні свята – Різдво Христове і Великдень – з метою духовної опіки, з щирим бажанням привітати співвітчизників з радісними і світлими днями та привезти до них частинку дому, до Лівану приїздять священики Української Православної Церкви. Поїздки здійснюються за підтримки Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ.

Цього року, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, привітати співвітчизників з Великодніми святами до Лівану приїхав ієрей Віталій Горзов співробітник ВЗЦЗ УПЦ.

У період з 27 по 28 квітня священик Віталій звершив богослужіння містах Сайда (у Євангелії згадується під іменем Сідон) та Бейруті, поспілкувався з українцями, що взяли участь у богослужіннях, взяв участь у святкових заходах місцевих православних спільнот, поблагословив великодні паски.

Священник Віталій перебуватиме у Лівані до 4 травня, звершуючи святкові богослужіння у різних містах країни, після яких буде проводити час у зустрічах та духовних бесідах з місцевими православними українцями, вітаючи їх з радісним Святом Господньої Пасхи.

Переглядів: 243

Перейти до панелі інструментів