В ОБСЄ отримали інформацію про розпалювання релігійної ворожнечі на Буковині головою Чернівецької ОДА

Чернівецько-Буковинська єпархія повідомила моніторингову місію ОБСЄ в Чернівецькій області про підписання в.о. голови Чернівецької ОДА Павлюком М. В. ряд сумнівних розпоряджень щодо реєстрації у новій редакції Статутів парафій УПЦ з метою перепідпорядкування їх у юрисдикцію новоствореної структури ПЦУ, про що насправді громади УПЦ не просили. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Міжнародним спостерігачам розповіли, що зокрема його розпорядження №312-р спровокувало релігійний конфлікт біля храму на честь святителя Миколая та розпалило протистояння між жителями села Добринівці Заставнівського району Чернівецької області.

Також ОБСЄ було повідомлено, що рішення готувалось без згоди настоятеля (особи, яка має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори) та релігійної громади. Розпорядження №312-р порушило протокол зборів релігійної громади, яка 10 березня 2019 року вирішила залишитись в юрисдикції Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Подібні дії в.о. голови Чернівецької ОДА Павлюка М.В. Чернівецької ОДА розпалюють релігійну ворожнечу на Буковині.

Нагадаємо, 15 квітня відбулася зустріч кліриків Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ з головою Чернівецької ОДА щодо підписаного ним розпорядження №312-р від 29 березня про реєстрацію нової редакції статуту релігійної громади в селі Добринівці.

«Під час розмови з представниками Чернівецько-Буковинської єпархії Михайло Вікторович Павлюк зазначив, що він готовий почути кожного буковинця і в своїй діяльності керується законами України», – йдеться в повідомленні єпархіальної прес-служби. У свою чергу консисторія Чернівецько-Буковинської єпархії направила до Чернівецької ОДА інформаційний лист.

Переглядів: 15

Перейти до панелі інструментів