Александрійський Патріарх відвідав Посольство України у Республіці Єгипет

28 березня 2019 року, Патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор II відвідав українську дипломатичну місію в Каїрі, де нагородив за понесені труди Посла України у Республіці Єгипет пана Генадія Латія, який завершив свою дипломатичну каденцію у Єгипті, високою нагородою Александрійського Патріархату – орденом Святого Марка (Лева Александрійського). Про це повідомляє офіційний сайт Александрійського Патріархату.

На питання про автокефалію Української Церкви, яке прозвучало під час візиту зі сторони працівників місії, Александрійський Патріарх відповів, що він «уважно спостерігає» за ситуацією в Україні, «молиться і відчуває занепокоєння щодо того, наскільки це було виваженим (продуманим) з огляду на інтереси [всієї] Православної Церкви».

Разом з тим, Предстоятель Александрійської Церкви відзначив тісні зв’язки і гарні взаємини, що історично склалися між Александрійським Патріархатом і українським народом. Його Блаженство з надзвичайною теплотою поділився спогадами про роки життя, проведені в Україні, зокрема в Одесі, де він у минулому, у якості екзарха Александрійської патріаршої кафедри, ніс своє служіння упродовж 10 років.

Переглядів: 78

Перейти до панелі інструментів