Чіказька та Середньо-Американська єпархія РПЦз: Засуджуємо переслідування УПЦ і підтримуємо Митрополита Онуфрія з його паствою

Священнослужителі Чіказької та Середньо-Американської єпархії РПЦз спільно висловили своє занепокоєння церковним конфліктом в Україні, засудили переслідування духовенства і віруючих Української Православної Церкви та запевнили у своїй молитовній підтримці Блаженнішого Митрополита Онуфрія та його пастви «в нинішній час церковних негараздів». Про це священнослужителі написали у своїй резолюції від 20 березня 2019 року, складеній на спільній нараді під головуванням правлячого архієрея єпархії архієпископа Чіказького і Середньо-Американського Петра. Резолюцію було опубліковано на офіційному сайті Чіказької та Середньо-Американської єпархії РПЦз.

Разом з тим, священнослужителі зі скорботою констатували, що церковний конфлікт в Україні порушив мир та єдність Світового Православ’я, та висловили надію на відновлення мирних взаємин між всіма Православними Церквами:

«Ми, як представники духовенства, занепокоєні конфліктом в Україні. Ми висловлюємо нашу скорботу у зв’язку з призупиненням євхаристійного спілкування з Константинопольською Церквою. Разом з тим, ми цілковито підтримуємо рішення наших ієрархів з цього приводу. Ми молимося, щоб наш Господь Ісус Христос дарував мир та єдність Своїй Церкві. Ми впевнені, що з допомогою Святого Духа наші ієрархи будуть продовжувати правильно керувати Церквою. <…> Ми високо цінуємо наші братні стосунки з усіма православними християнами і сподіваємося на відновлення церковних взаємин».

Щороку під час Великого Посту духовенство Чіказької та Середньо-Американської єпархії збирається у Покровському кафедральному соборі в Дес-Плейнс (Чікаго, штат Іллінойс) для спільного говіння та наради. Ці наради дають духовенству можливість зібратися разом для обговорення пастирських обов’язків, разом посповідатися і соборно послужити. Цього року на нараді, окрім нагальних єпархіальних питань, священнослужителі торкнулися питання України та взаємин між Православними Церквами.

Переглядів: 47

This post is also available in: Англійська, Грецька

Перейти до панелі інструментів