Блаженніший Митрополит Онуфрій зустрівся з Головою Місії ОБСЄ зі спостереження за виборами

19 березня 2019 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своїй резиденції в Києво-Печерській Лаврі зустрівся з Головою та представниками Місії ОБСЄ зі спостереження за виборами.

В зустрічі взяли участь Голова Місії – Посол Пітер Тейлер, аналітик з політичних питань Ярек Доманьські та перекладач. В зустрічі також взяли участь заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич та співробітник Відділу священик Сергій Шульгач.

Під час зустрічі гостей цікавили питання відношення Церкви до виборів та її роль у виборчому процесі. Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав, що Церква не зобов’язує своїх вірних голосувати за того чи іншого кандидата. Віруючі Української Православної Церкви мають симпатії до різних політичних сил. Завдання Церкви – єднати всіх навколо Христа. Предстоятель висловив своє побажання, щоб будь-хто з кандидатів, хто буде обраний на посаду Президента, найперше піклувався про простий народ, бідних та знедолених.

Спостерігачі Місії також торкнулися теми порушення прав віруючих Української Православної Церкви. Їм були передані матеріали з описом фактів тиску на священнослужителів та вірян УПЦ, захоплення храмів у різних регіонах України.

Переглядів: 102

Перейти до панелі інструментів