Синод Елладської Церкви передав українське церковне питання для вивчення компетентним синодальним комісіям

З 5 по 7 березня 2019 року відбулося засідання Священного Синоду Елладської Православної Церкви.

Під час роботи Синоду було обговорене в тому числі й українське церковне питання. Зокрема, в повідомленні для преси за результатами роботи Священного Синоду ЕПЦ сказано, що Синод вирішив передати питання можливого визнання «ПЦУ» в Синодальні комісії:

а) в Синодальну комісію з Догматичних і Номоканонічних питань,

б) в Синодальну комісію з Міжправославних та Міжхристиянських зв’язків.

Згадані комісії мають доповісти про результати своєї роботи Священному Синоду.

Також Священний Синод ЕПЦ вирішив скликати позачергове зібрання Архієрейського Собору на 19-21 березня 2019 року. Головною темою цього Собору Ієрархії ЕПЦ буде обговорення нового формату відносин між Церквою та державою в Греції, зокрема що стосується порядку виплат державою заробітних плат для грецького духовенства. За інформацією ВЗЦЗ УПЦ, на цьому Соборі українське церковне питання розглядатися не буде.

На даний час вже 7 Помісних Православних Церков в тій чи іншій формі виступили публічно з критикою антиканонічних дій Константинопольського Патріархату в Україні та заявили про те, що не визнають ні дійсності священства в «ПЦУ», ані самої цієї структури. Зокрема, такі заяви опублікували – Руська, Польська, Сербська, Антіохійська, Кіпрська, Албанська, а також Православна Церква в Чеських Землях і Словаччині.

 

Переглядів: 27

Перейти до панелі інструментів