Архієпископ Люблінський Авель: “Ми будемо завжди всюди говорити, що розкол може подолатися тільки через покаяння” (відео)

Архієпископ Люблінський і Холмський Авель після завершення Божественної літургії в Покровському кафедральному соборі м. Бориспіль висловив підтримку Предстоятелю та Українській Православній Церкві, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Господь мене Своїми путями сьогодні несподівано привів бути разом з вами учасником Божественної Літургії, яку очолив Блаженніший Предстоятель Української Православної Церкви Владика Онуфрій. Я маю велику честь, що протягом більше вже 30-ти років, Ваше Блаженство, знаю Вас, ще починаючи з Почаївської Свято-Успенської Лаври», — зазначив ієрарх Польської Православної Церкви.

Він передав вітання від Блаженнішого Митрополита Варшавського і всієї Польщі Сави у ці непрості часи для Української Православної Церкви.

«Православна Церква в Польщі протягом своєї історії пережила багато знехтувань, багато важких сторінок своєї історії. І сьогодні за ті страждання Собором святих у Престола Божого предстоять мученики моєї єпархії, священномученики землі Холмської і Люблинської, — розповів архієпископ Авель. —  Положення Української Православної Церкви в сьогоднішні дні, можливо, найбільш є зрозумілим для нас».

Високопреосвященніший владика наголосив, що Православна Церква Польщі завжди заявляла і буде заявляти надалі своє прагнення в твердому непохитному стоянні в істині догматичної правди, в істині канонічного права.

«Ми будемо завжди всюди говорити, що розкол може подолатися тільки через покаяння, через піст. Ми віримо глибоко, що велика і глибока молитва Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія буде корисна, і завжди після терпінь, після страждань настає радість тріумфу Пасхального, — продовжив владика. — І ми в Польщі будемо молитися, щоб ця радість, перемога Пасхальної радості затріумфувала чим скоріше  в наших серцях».

«То буде радість не тільки українського народу, не тільки українського народу, який розуміє суть дисципліни церковної, але це буде загальноправославна радість всіх Помісних Церков, — висловив надію він. — Я від глибини серця бажаю, щоб цей момент нашої загальної православної радості наступив чим скоріше».

Архієпископ Польської Церкви побажав, щоб Пресвята Богородиця покривала Своїм омофором всіх своїх чад: «Нехай наша молитва буде донесена до Її становища, а Вона принесе до Сина Свого Єдинородного свої благання. Ми ж молімося “Владичице, прийми молитви раб Твоїх і ізбави нас від всякія нужди і печалі».

Переглядів: 14

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів