Священик УПЦ звершив різдвяні богослужіння для українців в Лівані

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення українських громадських діаспорних організацій, клірик Київської єпархії, заступник Голови Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї священик Іоан Ружицький у період різдвяних свят перебував у Лівані, де звершив низку святкових богослужінь для української діаспори.

5 січня, у суботу перед Різдвом Христовим, священик звершив святкову Божественну літургію для українців, що проживають у південній частині Лівану, а саме у храмі святителя Миколая у місті Сайда (євангельський Сидон). Богослужіння відвідав і благословив усіх присутніх митрополит Тірський і Сидонський Ілля (Антиохійський Патріархат). За Божественною літургією молився настоятель храму, у якому звершувалося богослужіння, протоієрей Йосиф Хурі. Під час богослужіння була піднесена колінопреклонна молитва за мир в Україні та виголошені прохання про єдність Церкви.

Після відпусту Божественної літургії отець Іоан привітав співвітчизників з Різдвом Христовим, передав благословення і привітання Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, зачитав його різдвяне послання та роздав іконки з благословенням Предстоятеля, з зображенням святого апостола Андрія Первозванного і святого рівноапостольного князя Володимира.

По завершенні богослужіння священик мав спілкування з українцями. У ході зустрічі багато говорили про значимість для православного християнина народження Богонемовляти Христа, про сутність життя християнина в мирі та любові з усіма, про єдність Церкви. Разом з тим, отець Іоан відповів на велику кількість питань, які турбують наших співвітчизників: про духовність, про життя Церкви та інші різноманітні питання стосовно сімейного життя.

6 січня, у навечір’я Різдва Христового, священик Іоан Ружицький звершив Божественну літургію в храмі на честь св. Іоана Предтечі міста Бейрут. Під час богослужіння була піднесена молитва за мир в Україні та виголошені прохання за єдність Церкви. По завершенні богослужіння відбулася зустріч з українцями, які прибули на богослужіння.

7 січня, у день Різдва Христового священик звершив святкову Божественну літургію у тому ж храмі міста Бейрут у співслужінні з протоієреєм Герасимом, настоятелем парафії на честь св. пророка Божого Іллі міста Бейрута (Антиохійський Патріархат). По закінченні богослужіння, у парафіяльному залі при храмі св. Іоана Предтечі маленькі парафіяни привітали усіх з Різдвом Христовим, презентувавши різдвяний вертеп.

У середу, 9 січня з благословення митрополита Тріпольського Єфрема (Антиохійський Патріархат), священик Іоан Ружицький звершив Божественну літургію у кафедральному соборі на честь святого великомученика Георгія в місті Тріполі. За Божественною літургією молилося духовенство кафедрального собору та представники української діаспори, що проживають на півночі Лівану.

У четвер, 10 січня, отець Іоан відвідав у Бейруті Маронітську Патріархію, де мав коротку зустріч з Предстоятелем Маронітської Церкви Патріархом Антіохійським і всього Сходу Бешара Бутросом кардиналом ар-Раї.

Поїздка українського священика до Лівану була звершена за підтримки Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ.

Переглядів: 510

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів