Святогірську Лавру відвідала Посол США

Пані Марі Йованович ознайомилася з соціальною роботою Лаври – наданням допомоги біженцям.

21 жовтня 2018 року Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович побувала в Свято-Успенській Святогірській Лаврі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт обителі.

Керівника американської дипломатичної місії в Україні супроводжували політичний радник посольства США Девід Холмс, регіональний координатор держдепартаменту США допомоги біженцям Джонатан Хейліс, а також в.о. міського голови, секретар Святогірського міської ради Тетяна Василівна Божко.

Пані Посол відвідала Святогірську Лавру, щоб ознайомитися з її діяльністю з допомоги стражденним переміщеним особам, які постраждали від конфлікту на Сході України.

Намісник монастиря митрополит Святогірський Арсеній зустрів гостей у дворі обителі та провів коротку екскурсію. Зокрема Преосвященний владика розповів про історію давньої обителі, а також новітні її сторінки – відновлення Успенського собору, повернення Святогірської ікони Божої Матері, святині монастиря і угодників Божих, що тут трудилися, мощі яких покояться в соборі.

Окремо намісник ознайомив гостей з соціальною роботою Лаври, наданням допомоги біженцям.

Також делегація відвідала Лаврський музей, після ознайомлення з експонатами якого була запрошена на трапезу.

Раніше повідомлялося, що Святогірську Лавру вдруге відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Японії пан Шигекі Сумі.

Переглядів: 15

Перейти до панелі інструментів