ІТАЛІЯ. Представники УПЦ взяли участь в міжнародній зустрічі “Мости миру. Релігії і культури в діалозі”

З 14 по 16 жовтня 2018 року м. Болон’я (Італія) проходила міжнародна зустріч «Мости миру. Релігії і культури у діалозі», яку організувала Спільнота св. Егідія спільно з Болонською архієпископією. У заході взяли участь представники більшості Помісних Православних Церков, представники інших християнських конфесій та світових релігій – мусульманства, юдаїзму та буддизму.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Українську Православну Церкви на цьому заході представляли  вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай і заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

У неділю, 14 жовтня, відбулось урочисте відкриття цьогорічної Міжнародної зустрічі, яку розпочали Віце-Президент Спільноти св. Егідія Хілде Кієбоом та архієпископ м. Болон’я Маттео Дзуппі.

У вівторок, 16 жовтня, єпископ Васильківський Миколай виступив з доповіддю на тему “Церква в Україні як міст миру” на одній з панельних дискусій, яка проходила під назвою «Молитва – слабка сила миру».

В рамках форуму представники Української Православної Церкви також мали спілкування з Надзвичайним і Повноважним Послом України при Ватикані пані Т. І. Іжевською, яка відвідала організований Спільнотою захід.

Переглядів: 82

Перейти до панелі інструментів