Відомий професор богослов’я з Салонік прочитає низку лекцій в духовних школах УПЦ

9 жовтня 2018 року до Києва приїздить грецький православний богослов, біблеїст, почесний професор кафедри богослов’я Університету імені Арістотеля у Салоніках Петрос Васіліадіс.

За час свого перебування в Україні з 9 по 12 жовтня професор Васіліадіс прочитає низку лекцій у Київській та Почаївській духовних семінаріях Української Православної Церкви, які будуть присвячені темам літургічного відродження, православної місії та богословської освіти.

Також, у четвер, 11 жовтня, професор Васіліадіс виступить перед українською молоддю. Захід проходитиме о 19:00 у Свято-Троїцькому Іонівському монастирі м. Києва, і буде присвячений темі ролі мирян у житті Церкви. На захід запрошуються всі бажаючі. Вхід вільний.

Довідка:

Петрос Васіліадіс – грецький православний науковець-біблеїст, почесний професор кафедри богослов’я Університету імені Арістотеля у Салоніках та почесний президент Всесвітньої конференції асоціацій богословських інститутів та науковців.

Народився у Салоніках у 1945 році, вивчав богослов’я і математику у Університеті імені Арістотеля у Салоніках, а також біблійне богослов’я і критику у Королівському коледжі (Лондон) та Гейдельберському університеті.

Свою академічну кар’єру розпочав, працюючи асистентом професора Савваса Агурідіса (1974-1977) на богословському факультеті Афінського університету, де захистив свою докторську дисертацію.

Протягом 35 років викладав Новий Завіт та міжконфесійний діалог у Салоніках, проводив курси по місіології, літургіці та міжконфесійному діалогу. У якості гостя викладав у різних університетах та коледжах США, Європи та Азії.

Разом зі своїми колегами, професорами С. Агурідісом, Г. Галітісом, Дж. Каравідопулосом, Б. Стоянносом та Дж. Галанісом здійснив переклав Нового Завіту на сучасну грецьку мову (1977-1989).

Автор близько 20 книг та 300 статей у наукових журналах, матеріалах конференцій та колективних томах, а також у звичайній та електронній пресі, учасник більше 100 міжнародних наукових конференцій.

 

Переглядів: 497

Перейти до панелі інструментів