Ієрарх Еладської Православної Церкви назвав помилковими дії Патріарха Варфоломія щодо України

Митрополит Калаврітський і Егіалійський Амвросій (Еладська Православна Церква) піддав критиці дії Патріарха Варфоломія щодо церковної ситуації в Україні й застеріг від подальших розколів у світовому Православ’ї. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на грецьке агентство церковних новин «Ромфея».

Митрополит Амвросій у своєму  зверненні назвав помилковим кроком дії Константинопольського патріарха щодо України, де, як зазначає архієрей, “передбачається, що розкольницька Українська церква повинна отримати визнання від патріархату Вселенського”.

«Нам мало стількох проблем, так наш Патріарх ще й перебуває на межі церковного зіткнення Вселенського Патріархату з великою Російською Церквою! У наших дверей стоїть новий церковний розкол! Якщо до цього додати ще й внутрішні суперечки (…), то церковне становище справ в наш час стає надзвичайно трагічним», — сказав митрополит Калаврітський і Егіалійський.

Ієрарх Еладської Церкви зазначає, що Вселенський Патріарх за визначенням повинен символізувати єдність в Православному світі, вирішувати суперечки і конфлікти між Помісними Церквами і церковними діячами, однак, судячи з усього, Патріарх Варфоломій поставив перед собою зворотну задачу.

Митрополит ставить у докір Патріарху Варфоломію те, що той перестав бути гарантом церковної єдності і всіма способами намагається посилити свій вплив в Православному світі.

Нагадаємо, 30 вересня 2018 року Грузинська Православна Церква оприлюднила заяву. У документі йдеться, що для розв’язання проблеми розколу в українському Православ’ї потрібно, щоб Константинопольський та Московський Патріархати разом шукали спільні шляхи її вирішення.

Переглядів: 13

Перейти до панелі інструментів