Александрійський Патріарх Феодор: Церква не вклоняється політикам (+відео)

Про це сказав Блаженніший Патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор II після звершення Великого чину освячення Преображенського собору в м. Болград 30 вересня 2018 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Александрійський Патріарх зазначив, що приїхав до Одещини, щоб засвідчити свою любов та те, що саме Українська Православна Церква є канонічною Церквою в Україні.

«Тут я жив і проливав сльози за цю країну, — розповів Александрійський Патріарх. — Я приїхав зараз сюди, щоб сказати, що я завжди з вами».

Блаженніший Патріарх Феодор сказав, що передасть Патріархам усіх Помісних Православних Церков про ситуацію в Україні, про те, що «бачив на власні очі», і додав: «Також скажу всім Патріархам, що Церква не вклоняється політикам. У Церкві ж існують Апостольські правила… Канонічна Церква керується канонами. За канонами Вона жила, живе і буде жити».

Звертаючись до присутніх Архіпастирів та вірян, Предстоятель Александрійської Православної Церкви побажав залишатися вірними канонічній Українській Православній Церкві.

«Церковне життя не завжди буває мирним: є смути, розколи… Не будемо приймати те, що диктує диявол, який хоче, щоб між нами був розбрат!.. У своїх молитвах молімося за Україну! Минатимуть роки, але ви завжди пригадуйте, що колись до вас приїжджав Александрійський Патріарх зі Сходу. Тоді ви згадаєте й те, що Ви належите Церкві Христовій, яка є єдиною», — зауважив Блаженніший владика.

Владика пригадав, що незабаром повертається до Африки, де знову буде нести Православ’я. «Знову буду долати величезні відстані між храмами. І дуже часто доріг просто не існує, і мені доводиться йти пішки… Тут прекрасний храм, який ми сьогодні освятили. Там я буду зустрічати на своєму шляху будинки, які зроблені з трави і соломи. Такі в Африці церкви… Але це наше життя, яке вів апостол євангеліст Марк», — розповів Патріарх про важливість залишатися вірними Православній вірі.

Насамкінець Патріарх Феодор побажав Блаженнішому Митропролиту Онуфрію — як главі канонічної Церкви в Україні — терпіння і многая літа. «Хмари знову розійдуться, і буде знову світити Світло Воскресіння», — підсумував Владика.

Нагадаємо, раніше Александрійський Патріарх Феодор у своєму зверненні до вірних Української Православної Церкви після звершення молебню про єдність Православ’я в Україні в Одеському Спасо-Преображенському кафедральному соборі висловив підтримку Блаженнішому Митрополиту Онуфрію — як главі канонічної Церкви в Україні. Після завершення Божественної літургії у Свято-Троїцькому соборі м. Одеси сказав, що зробить усе, «щоб повідомити усіх про ситуацію в Україні, усіх Предстоятелів Помісних Церков», а після звершення Літургії у Свято-Успенському чоловічому монастирі закликав усіх до молитви за мир в Україні.

Переглядів: 20

Перейти до панелі інструментів