Єпископ УПЦ з групою дітей паломників з України зустрілися з Блаженнішим Архієпископом Афінським і всієї Елади Ієронімом ІІ

12 червня 2018 року у приміщенні Афінської Архієпископії Блаженніший Архієпископ Афінський і всієї Еллади Ієронім ІІ прийняв групу дітей паломників з України, яку очолив голова Представництва УПЦ при міжнародних європейських організаціях єпископ Баришівський Віктор. Юні українці, які представляють ансамбль народного танцю «Росток», цими днями звершують паломницько-туристичну поїздку по Греції, що організована міжнародним Благодійним фондом «Соняшник» та за підтримки Благодійного фонду Блаженнішого Митрополита Онуфрія «Мир Вам».
На початку зустрічі, єпископ Віктор від імені всіх присутніх звернувся до Предстоятеля Елладської Православної Церкви зі словами привітання та подяки, а також передав братські побажання миру і всякого благополуччя від імені Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, з благословення якого паломники прибули до Греції. Далі діти представили кращі традиції української культури та творчості, виступивши з невеликою концертною програмою, яку підготували спеціально до цієї зустрічі. Окрім картини із зображенням української сільської хатини часів XІХ століття, учасники дитячого колективу презентували власні подарунки Блаженнішому владиці. Зворушений увагою, Блаженніший Архієпископ Ієронім подякував ансамблю за візит, благословив кожного та передав діткам пам’ятні подарунки.
Після цього, єпископ Віктор мав окреме спілкування з Предстоятелем Елладської Православної Церкви, під час якого передав запрошення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія направити представника Святої Елладської Церкви на цьогорічне святкування 1030-річчя Хрещення Русі. Також владика розповів Його Блаженству про нещодавне звернення Священного Синоду УПЦ щодо інформації про можливість «надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні», передавши Блаженнішому владиці переклад грецькою Синодального документу, який відображає офіційну позицію Української Православної Церкви.
У відповідь, Предстоятель Еладської Православної Церкви зазначив: «Ми будемо ретельно вивчати це питання, але воно дуже складне, тому потребує тривалого часу для його вивчення».
В кінці було зроблено пам’ятну фотографію всіх учасників зустрічі з Блаженнішим Архієпископом Афінським і всієї Еллади Ієронімом ІІ.
Фотоматеріали надані сайтом romfea.gr

Переглядів: 48

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів