Митрополит Месогейський і Лавреотікійський Миколай знову відвідає Україну та презентує український переклад книги «Афон – найвища точка Землі»

18-19 квітня 2018 року в Україні перебуватиме відомий і авторитетний архієрей Елладської Православної Церкви митрополит Месогейський і Лавреотікійський Миколай (Хаджиніколау).

Вчений-астрофізик, медик та біоінженер за освітою, яку отримав у Гарвардському університеті і Масачусетському технологічному інституті (США), владика до прийняття священного сану тривалий час працював науковим співробітником та дослідником при Серцевосудинній лабораторії Ново-Англійської Лікарні Діаконис, а також співробітником Національної адміністрації аеронавтики і космосу США (NASA) та компанії Артура Д. Літтла, займався розробкою технологій космічної медицини із застосуванням новітніх досягнень механіки та передових технологій до людського організму. Поворотною точкою життя владики та апофеозом його духовних пошуків стала подорож на Афон, де він пізніше прийняв чернецтво, а згодом – і священний сан.

В середу 18 квітня 2018 року в 45 корпусі Києво-Печерської Лаври о 18:00 відбудеться презентація українського перекладу книги митрополита Миколая «Афон – найвища точка Землі». Переклад зроблений директором Благодійного фонду “Православний спадок України на Святій Горі Афон” Андрієм Усом.

Під час презентації владика розповість про особистий досвід та враження від відвідування Святої Гори Афон під час навчання його в Салонікійському університеті, про знайомство та спілкування із видатними старцями Афону преподобним Паїсїєм Святогорцем, старцями Єфремом Катунакським та Герасимом Мікраяннанітом, про значення Святої Гори Афону в житті кожного православного християнина.

Також буде презентована книга преподобного Порфирія Кавсокаливита “Христос – це все!”. Владика Миколай був знайомим особисто з преподобним Порфирієм Кавсокаливитом.

Захід може відвідати кожен бажаючий. Після презентації відбудеться духовна бесіда, під час якої присутні зможуть задати митрополиту Миколаю питання.

В четвер 19 квітня о 19:00 владика Миколай матиме спілкування з молоддю в Свято-Троїцькому Іонівському монастирі м. Києва.

Переглядів: 338

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів