Голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях виступив з промовою в Європарламенті у Брюсселі

6 березня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор взяв участь у роботі  семінару «Важливість збереження християнської культурної спадщини для Європи», що проходив у стінах Європарламенту в Брюсселі.

Організаторами заходу виступили Європейська народна партія та Комітет представників Помісних Православних Церков при Європейському Союзі.

Перед учасниками зібрання серед інших виступили митрополит Бельгійський, екзарх Нідерландів і Люксембургу Афінагор (Константинопольський Патріархат), єпископ Авідський Кирил (Константинопольський Патріархат), архімандрит Єміліан (Богіанну) (Константинопольський Патріархат), ігумен Филип (Рябих) (Московський Патріархат), протоієрей Георгіос Лєккас (Еладська Православна Церква), депутати Європарламенту Георгі Хьольвені, Ян Ольбріхт, Крістіан Дан Преда, Светослав Малінов, Мар’яна Петір.

Єпископ Баришівський Віктор виступив з промовою на тему духовного виміру християнської спадщини через освіту. Зокрема, владика зазначив, що зовсім недавно Українська Православна Церква згадувала 100-річчя початку гонінь за віру Христову від безбожної влади. У цьому зв’язку, на думку владики, досвід Церкви-мучениці та інших релігій, що постраждали від гонінь, може бути корисним для розуміння проблем сучасної Європи та напрацювання рішень для їх вирішення.

У рамках заходу представник УПЦ мав спілкування з чиновниками та депутатами Європарламенту, які проявили зацікавленість стосовно останніх подій в Україні. Владика розповів про миротворче та соціальне служіння Української Православної Церкви та охарактеризував сучасний стан церковно-державних відносин.

Переглядів: 46

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів