Патріарх Константинопольський висловив молитовну підтримку архієпископу та вірянам Львівської єпархії

23 лютого 2018 року Святіший Патріарх Константинопольський Варфоломій надіслав листа архієпископу Львівському і Галицькому Філарету, в якому висловив співчуття з приводу підпалу храму у Львівській єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт єпархії.

«Із глибокою скорботою у серці Ми дізналися про підпал однієї із церков у Львівській єпархії та поспішаємо донести Вам Наші сердечні співчуття, а також наші молитви за стабільність і мир у Вашій єпархії», — йдеться у листі.

Вселенський Патріарх підкреслив, що подібні акти насильства яскраво демонструють наскільки небезпечними та руйнівними є політичні ідеали, які позбавлені християнського духу.

“Подібні акти насильства яскраво демонструють, наскільки руйнівними та небезпечними можуть ставати політичні ідеали, якщо вони позбаавлені Новозавітнього спасіння, яке спростовує безбожні ідеали та наголошує на тому, що у Христі “немає ні юдея, ні грека, ні раба, ні вільного, немає ні чоловіка, ні жінки; оскільки, перебуваючи єдності з Христом Ісусом, ми всі – одне (Гал. 3:28)”, – сказав Предстоятель Константинопольської Православної Церкви.

«Коли злочин скоюють в ім’я релігії, це безперечно є злочином проти релігії. Будь-які демонстрації насильства у місцях поклоніння посилюють напругу та сприяють формуванню розбрату між народами», — зазначив Вселенський Патріарх.

Раніше повідомлялося, що архієреї Сербської, Елладської, Чорногорської, Чеської, Польської Православних Церков та ігумен Афонського монастиря Ксенофонт також висловили підтримку пастві Львівської єпархії УПЦ.

Переглядів: 16

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів