АЗЕРБАЙДЖАН. Делегація УПЦ взяла участь в конференції по міжрелігійному діалогу в Баку

21 грудня 2017 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, делегація Української Православної Церкви у складі митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки і заступника Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрея Миколая Данилевича взяла участь у міжрелігійній конференції в м. Баку (Азербайджан) під назвою «Роль 2017 року Ісламської солідарності у розвитку міжкультурного та міжрелігійного діалогу». У міжнародному форумі, організованому Управлінням Мусульман Кавказу, взяли участь близько 150 делегатів з 40 країн.

На відкритті конференції виступив президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв. Були зачитані вітальні листи від релігійних лідерів різних конфесій. Зокрема, митрополит Гальський Емануїл зачитав слово Святішого Патріарха Константинопольського Варфоломія; митрополит Новгородський і Староруський Лев – слово Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, і митрополит Ахалцихський, Тао-Кларджетський і Лазський Феодор – вітальне слово від Патріарха Грузинського Ілії.

Перед учасниками форуму також виступив митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука, який зачитав слово Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

У слові Предстоятеля, зокрема, говориться, що «релігійна сфера торкається глибинних пластів людського буття. Тут людина покликана до спілкування з Богом і до виховання благоговіння перед Всевишнім. Однак, разом з тим, це і сфера, в якій ненависть і ворожнеча здатні залишити незгладимі сліди на багато десятиліть». Саме тому, на переконання Блаженнішого Митрополита Онуфрія, «нашим спільним завданням є утвердження миру як в Україні, так і в багатьох інших країнах спільного проживання православних християн і мусульман. Наші громади, … покликані і сьогодні свідчити про мирний дух істинно релігійної людини».

Під час перебування в Баку митрополит Лука дав інтерв’ю місцевим ЗМІ.

Переглядів: 135

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів