ШВЕЙЦАРІЯ. Співробітники ВЗЦЗ УПЦ взяли участь у конференції, присвяченій питанню соборності та її втілення

16-18 листопада 2017 року в Університеті м. Фрібургу (Швейцарія), пройшла конференція, яка називалась «Синодальність та її імплементація – богословський топос для Церков Сходу і Заходу». На запрошення організаторів та з благословення Керуючого справами Української Православної Церкви митрополита Бориспільського і Броварського Антонія в конференції взяли участь співробітники Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ професор С. М. Бортник та В. В. Горзов.

Конференція зібрала ряд представників Католицької Церкви та представників всіх помісних Православних Церков світу. Першим доповідачем, який задав тон конференції, був представник Вселенського патріархату архієпископ Телміський Іов (Геча). Його доповідь називалась «Синодальність – результати і виклики богословського діалогу між Православною Церквою і Католицькою Церквою». Зокрема він розповів про розвиток ідеї співвідношення «примату та соборності» в рамках офіційного діалогу Православної та Католицької Церков, який вивчається в його рамках з 2006 року.

Протягом роботи конференції виступили представники всіх помісних православних Церков, розповівши про деталі соборного життя в своїх Церквах. Про ситуацію в Руській православній Церкві розповів єпископ Іриней Стінберг. Представник УПЦ С.М. Бортник зупинився на особливостях втілення соборності в Українській Православній Церкві та в Білоруському екзархаті.

Конференція стала можливістю для спілкування архієреїв та відомих богословів, і сама по собі безперечно стала мостом для побудови доброзичливих стосунків між учасниками заходу.

Переглядів: 101

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів