Представники адміністрації КДА познайомились з системою теологічної освіти Німеччини

З 29 жовтня по 4 листопада 2017 року з благословення Високопреосвященнійшого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського, ректора Київської Духовної Академії і Семінарії група викладачів КДАіС брала участь у ознайомчій подорожі богословськими центрами Німеччини. Протягом тижня відбулися зустрічі з представниками православних, католицьких та протестантських факультетів Мюнстера, Гейдельберга, Мюнхена та Айхштетта.

До групи входили проректор КДАіС з навчально-методичної роботи професор архімандрит Сільвестр (Стойчев), проректор з науково-богословської роботи професор В. В. Бурега та докторант КДАіС Є. В. Комаров. Організації подорожі сприяв та супроводжував групу доцент КДАіС та співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви С. М. Бортник.

29–30 жовтня група провела низку зустрічей в Мюнстері. Зокрема, пройшли зустрічі з професором Томасом Бремером (спеціалістом з питань міжцерковних відносин, дослідження Східних Церков та питань миру), професором Клеменсом Леонардом, спеціалістом з літургіки, який на сьогодні є деканом католицького факультету у Мюнстері, з професором Ассадом Еліасом Каттаном (завідуючим кафедрою православного богослов’я Центру релігійних досліджень у Мюнстері).

Також група провела зустрічі з доктором Йоханесом Ельдеманом (директором Інституту Йоганна-Адама Мьолера з міжконфесійних досліджень в Падерборні) та професором Гансом-Петером Гросхансом, спеціалістом з філософії релігії та зв’язків з Православними Церквами.

31 жовтня та 1 листопада група провела в Гейдельберзі, де ознайомилась з богослужбовою традицією Євангелічної Церкви та системою підготовки тутешніх священнослужителів. Члени групи  мали зустріч з професором Міхаелєм Велькером, директором Дослідницького центру міжнародного та міждисциплінарного богослов’я (FIIT).

2–3 листопада група мала ряд зустрічей у Мюнхені. Зокрема, пройшли зустрічі з деканом факультету католицького богослов’я професором Вольбольдом та з деканом факультету євангелічного богослов’я професором Альбрехтом. Особливу зацікавленість викликали зустрічі з православними представниками в Мюнхені – професором Афанасіосом Влетсісом, групою його колег та студентами Інституту з вивчення православного богослов’я. Визначними подіями стали зустрічі з керівником відділу міжцерковного спілкування архієпископського ординаріату доктором Флоріаном Шуппе та з головою міжхристиянської Ради Баварії (ACK-Bayern) Йоргом Влантісом.

Подорож закінчилась відвідуванням Східного колегіуму в місті Айхштетті, що поблизу Мюнхена. Як і в більшості інших місць, тут члени групи змогли ознайомитись з умовами перебування та проживання студентів-богословів.

Подорож відбулась завдяки співпраці та сприянню благодійного фонду німецьких католиків «Реновабіс» та українського благодійного фонду «Академічна ініціатива».

Переглядів: 96

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів