КРАКІВ. Співробітник ВЗЦЗ УПЦ взяв участь у обговоренні шляхів збереження християнської ідентичності європейського співтовариства

27-28 жовтня 2017 року у Кракові (Польща) відбулася міжнародна конференція під назвою: «Куди прямує Європа?» У заході взяли участь представники християнських церков Європи та члени Європейського Парламенту і Уряду Республіки Польща.

З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія Українську Православну Церкву на цьому заході представив співробітник ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Віталій Поліщук.

Головною темою обговорення на міжнародному форумі стала роль Церков у дотриманні традиційних християнських цінностей, як запоруки збереження єдності та безпеки на європейському континенті.

Учасники дискусій були одностайні у розумінні того, що сучасна європейська ідентичність базується на безперечних християнських цінностях на які власне спиралися засновники міжнародних інституцій, покликаних уникнути масштабних кровопролитних війн та ворожнечі на нашому континенті у майбутньому.

На думку більшості доповідачів, одним з найважливіших завдань сьогодення є збереження християнських ідеалів у принципах міжнародних взаємин в Європі, що дозволить зберігати непорушною пам’ять про гідність кожної без винятку людини та її право на життя, яким наділив її Господь, у тому числі і право бути народженим.

Переглядів: 47

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів