ЖЕНЕВА. Делегація УПЦ бере участь в роботі 28 сесії Ради з прав людини ООН

З 10 по 13 жовтня в Женеві (Швейцарія) проходить 28 сесія Ради з прав людини ООН. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в роботі сесії бере участь делегація Української Православної Церкви в наступному складі: голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор, заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, голова НПО “Суспільний правозахист” Олег Денисов, та викладач Київської духовної академії і семінарії Р. Ю. Смик в якості перекладача.
Під час роботи сесії розглядається стан виконання державами-членами ООН зобов’язань щодо дотримання прав людини, зокрема права на свободу віросповідання та недискримінації. До переліку держав, які знаходяться в полі зору ООН на даній сесії, включена Україна. Наступний етап сесії відбудеться в листопаді 2017 року та полягатиме в наданні державам, які включені до нинішньої сесії, рекомендацій у сфері дотримання прав людини зі сторони інших держав-членів ООН.
Делегація УПЦ цими днями має низку зустрічей з дипломатичними місіями різних держав при ООН, під час яких доносить свою позицію щодо фактів порушень прав віруючих, а також щодо суперечливих законодавчих ініціатив в релігійній сфері (законопроекти 4128, 4511, 5309), які включені до порядку денного Верховної Ради України.
Також, під час перебування в Женеві, 10 жовтня члени делегації УПЦ дали брифінг у штаб-квартирі Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ), під час якого детально розповіли про ситуацію з дотриманням прав віруючих УПЦ в Україні. Зокрема, представники Української Православної Церкви подякували ВРЦ за підтримку, яка була висловлена листом Генерального секретаря Олафа Фюксе Твейта до керівництва нашої держави щодо недопустимості прийняття згаданих скандальних законопроектів в травні 2017 року. В брифінгу взяли участь співробітники ВРЦ, представники конфесій та релігійних організацій при ВРЦ та експерти.

Переглядів: 69

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів