АВСТРІЯ. Співробітник ВЗЦЗ УПЦ взяв участь у засіданні комісії молодих богословів

4–7 жовтня 2017 року у Відні (Австрія) відбулось шосте засідання Комісії молодих православних і католицьких богословів «Про Орієнте». З благословення Керуючого справами Української Православної Церкви митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, з 2014 року членом цієї Комісії є співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ С. М. Бортник. В 2016 році він був обраний православним співголовою Комісії терміном на два роки.

Цього разу, як і в попередні роки, комісія зосередилась на питаннях рецепції досягнень та на розгляді проблем, що стосуються «Спільної міжнародної комісії з богословського діалогу між Римо-Католицькою Церквою та Православними Церквами».

5 жовтня, в рамках засідання виступив протоієрей Патрічу Влайку (Patriciu Vlaicu), що представляє в офіційному діалозі Румунську Православну Церкву.

6 жовтня, на запрошення єпископа Австрії і Швейцарії Андрія (Чилерджича) члени комісії відвідали єпархіальне управління Сербської Православної Церкви у Відні. Вони взяли участь у вечірньому богослужінні та мали зустріч із членами місцевої громади, на якій відповіли на чисельні запитання. Зокрема, С. М. Бортник представив позицію Української Православної Церкви з ряду актуальних питань сучасного життя.

Окремим питанням стало обговорення документу «Синодальність та примат протягом першого тисячоліття: прямуючи до спільного розуміння служіння єдності Церкви», що був прийнятий в рамках офіційного діалогу в Кьєті (Італія) у вересні минулого року. Члени комісії висловили своє задоволення продовженням конструктивної роботи в рамках офіційного діалогу.

В рамках засідання також велась активна підготовка до видання збірника, в якому повинні бути висвітлені регіональні ініціативи богословських діалогів в ряді країн Європи та за її межами. Загалом зустріч пройшла в дружній та конструктивній атмосфері.

Переглядів: 62

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів