Представники УПЦ взяли участь у зустрічі депутатів Європарламенту та релігійних діячів України

18-19 вересня 2017 року в приміщенні Міністерства Закордонних Справ України відбувся Круглий стіл, присвячений ролі релігії в європейській інтеграції. Зокрема йшлося про перспективи України у подальшому розвитку відносин з Європейським Союзом та участі українських конфесій цьому процесі. Участь у міжнародній зустрічі взяли члени Європейського Парламенту від Європейської народної партії та члени Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.
З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія Українську Православну Церкву на Круглому столі представив заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків протоієрей  Миколай Данилевич та співробітник Відділу протоієрей Віталій Поліщук.
Протягом зустрічі учасниками також було обговорено проблеми вимушених переселенців, які змушені були залишити межі України внаслідок збройного конфлікту в східній частині країни. Також піднімалася тема українських емігрантів, які сьогодні широко представлені і Західній Європв та потребують духовної підтримки. Не рідко релігійні громади виступають для українських заробітчан осередками духовної освіти та збереження культурної самобутності.
Представники української релігійної спільноти наголосили на неприпустимості нав’язування деякими європейськими політиками моральних та етичних цінностей, що не є традиційними для українського суспільства.
В роботі конференції також взяв участь клірик Православної Церкви Фінляндії (Константинопольського Патріархату) протоієрей Феодор Хейккі Хуттунен, що є секретарем Конференції Європейських Церков (КЕЦ), яку священнослужитель і представляв на цьому заході.
Під час перебування в Києві протоієрей Феодор Хейккі Хуттунен мав зустріч з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм, а також з представником УПЦ при міжнародних європейських організаціях єпископом Баришівським Віктором.

Переглядів: 23

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів