Ієрархи Болгарської Православної Церкви моляться про Українську Православну Церкву та мир в Українській державі

За богослужінням у Свято-Миколаївському храмі, що є подвір’ям Руської Православної церкви в Болгарії за настання миру в Україні молилися Предстоятель Болгарської Православної Церкви Святіший Патріарх Болгарський Неофіт, духовенство Румунської Православної Церкви та братія афонських монастирів.

31 липня 2017 року під час урочистої Божественної літургії у храмі на честь святителя Миколая у м. Софії (Болгарія) з нагоди принесення зі Святої Гори Афон глави святого великомученика і цілителя Пантелеімона архієреї Болгарської Православної Церкви звершили сугубу молитву про мир в Україні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт afonit.info.

З благословення Святішого Патріарха Болгарського і Митрополита Софійського Неофіта богослужіння очолив митрополит Середньо- та Західноєвропейський Антоній у співслужінні духовенства Болгарської Православної Церкви, Подвір’їв Руської та Румунської Православних Церков у Софії та афонських монастирів святого Пантелеімона та Ксенофонт.

Після сугубої єктенії митрополит Антоній виголосив молитву про мир в Україні та Українську Православну Церкву.

За Літургією у вівтарі храму молилися Святіший Патріарх Болгарський Неофіт та Головний секретар Священного Синоду БПЦ єпископ Мелниський Герасим.

Переглядів: 23

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів