Група дітей із зони АТО відпочила в Греції

За сприяння Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви з 7 по 15 липня 2017 року діти із зони АТО мали змогу відпочити в Кітруській митрополії Еладської Православної Церкви. До групи увійшли діти з сіл та містечок, які знаходяться на лінії розмежування, а саме з Майорська, Зайцева, Новолуганки, Миронівського, Світлодарська, а також декілька переселенців з Горлівки. 

Діти відпочивали на узбережжі Егейського моря на пляжах в околицях міста Катеріні. Під час відпочинку Кітруською митрополією були організовані різні пізнавальні екскурсії до археологічного музею та  археологічного парку містечка Діон, що у самого підніжжя легендарної гори Олімп. Також діти відвідали жіночий монастир преподобного Єфрема Сіріна та кафедральний Вознесенський собор міста Катерінібрали участь у богослужіннях та причастилися Святих Таїн, а також із благоговінням і сльозами радості слухали спів грецького церковного хору. Наприкінці відпочинку група відвідала комплекс монастиріврозташований на вершинах скель Фессалії, що на півночі Греції, відомий як Метеора.

Неодноразово митрополит Кітруський Георгій навідувався до дітей та проводив духовні бесідиЗбагатившись духовно та покупавшись у теплому морі, радісні та веселі діти повернулися до України.

Очолювали групу клірики Ізюмської єпархії УПЦ протоієрей Олександр Панасенко та протоієрей Олексій Балашов.

     

Переглядів: 37

Перейти до панелі інструментів