ШВЕЙЦАРІЯ. Співробітник ВЗЦЗ УПЦ взяв участь в Академічній зустрічі у Фрібурзі

19–21 червня 2017 на базі Центру з досліджень віри та суспільства Фрібурзького університету (Швейцарія) відбулась конференція «Пневматологія і міжконфесійні стосунки». На запрошення організаторів у конференції взяв участь співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви С. М. Бортник.

На конференції виступили видатні представники православної, католицької, англіканської та протестантської спільнот. Зокрема, професор Ніколас Томас Райт виступив з доповіддю «Дієве дихання Святого Духа», нинішній очільник англіканської спільноти Джастін Уелбі з доповіддю «Рух Духу – глобальна перспектива», а кардинал та архієпископ Відня Крістоф Шенборн з доповіддю «Дух діє – огляд духовних рухів».

Православна позиція була представлена митрополитом Німеччини, Центральної та Північної Європи Румунської Православної Церкви Серафимом Йоанте, який виступив на тему «Святий Дух як ціль духовного життя – православна перспектива» та деякими іншими православними учасниками із Східної Європи.

С. М. Бортник взяв участь у жвавому обговоренні місця пневматології у житті Церкви, підкресливши важливе місце вчення про Святого Духа у православному богослов’ї.

Переглядів: 72

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів