Відбулося чергове засідання Громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями при МЗС України

4 квітня 2017 року в приміщенні Міністерства закордонних справ України відбулося ΙΧ засідання Громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями при МЗС України. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в роботі Громадської ради взяв участь заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич.

Головним питанням порядку денного було обговорення стану справ та проблем, пов’язаних зі звільненням заручників та полонених. Дана частина засідання проходила під головуванням заступника Міністра закордонних справ України В. В. Пристайка та за участі уповноваженої Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях пані І. В. Геращенко, радника Президента України Ю. П. Богуцького та радника Голови Служби безпеки України Ю. В. Тандіта.

Пані Ірина Геращенко розповіла про зусилля держави у справі звільнення полонених та, посилаючись на позитивний досвід дієвої співпраці з Українською Православною Церквою у цій справі, звернулася до всіх присутніх на засіданні представників конфесій та релігійних організацій з проханням докладати максимальних зусиль у сприянні звільнення українських полонених. 

Протоієрей Миколай Данилевич розповів присутнім про окремі деталі життя і діяльності єпархій УПЦ в зоні бойових дій на Сході України. Були висловлені та обговорені ідеї щодо співпраці між Церквою та державою у справі визволення полонених.

Під час засідання також йшлося про узагальнення іноземного досвіду щодо введення капеланства в Україні, про результати міжнародної діяльності релігійних організацій у I кварталі 2017 року та інші питання.

Переглядів: 27

Перейти до панелі інструментів