Відбулося чергове засідання Секретаріату ВРЦіРО

1У вівторок, 25 жовтня 2016 року, відбулося чергове засідання Секретаріату Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в засіданні взяв участь заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич.

На засіданні ще раз обговорили законопроект №4128, яким пропонується внести зміни до Закону України «Про свободу совісті і релігійні організації» (щодо зміни релігійними громадами підлеглості). У ході обговорення представники всіх конфесій та релігійних організацій, окрім УПЦ КП, в черговий раз розкритикували згадану законодавчу ініціативу як таку, що може посилити напругу в релігійному середовищі українського суспільства, і виступили проти його прийняття.

Даний проект Закону пропонує надати право брати участь у зміні юрисдикційної підлеглості релігійної громади людям, які не є повноправними членами цієї релігійної громади, а лише «самоідентифікують (ототожнюють себе) із цією релігійною громадою». Відтак, згаданий законопроект вступає в пряму суперечність з релігійною практикою багатьох конфесій та пропонує процедуру зміни підлеглості шляхом втручання у діяльність релігійних громад.

Окрім того, Секретаріат обговорив організаційні деталі виїздного засідання ВРЦІРО, яке заплановане на початок листопада у Краматорську. Метою подорожі є молитва за Україну, спілкування з місцевою владою, журналістами, представниками місії ОБСЄ. Також плануються зустрічі з керівництвом Служби безпеки України в регіоні та Донецької обласної державної військово-цивільної адміністрації.

Переглядів: 49

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів