Блаженніший митрополит Онуфрій зустрівся з послами Швейцарії

22 вересня 2016 року Блаженніший Онуфрій, митрополит Київський і всієї України мав зустріч з групою послів Швейцарської Конфедерації в регіоні СНД та представниками Міністерства закордонних справ цієї країни на їх прохання. Гостей цікавило становище Української Православної Церкви в суспільстві, її стосунки з державою та іншими конфесіями України. На зустрічі був присутнім співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ С.М. Бортник.

Блаженніший митрополит Онуфрій підкреслив, що першочерговим завданням Церкви є навчання вірних заповідям Божим – чесності, працелюбності, любові до Бога і ближніх. Благо і процвітання країни є спільним завданням для держави і Церкви, – зауважив Предстоятель УПЦ. Також він наголосив, що Українська Православна Церква прикладає зусиль для того, щоб об’єднати дві частини України і залишається основною ланкою, що з’єднує Україну та жителів самопроголошених «республік» на сході України.

На глибоке переконання Владики, «основною зброєю Церкви є молитва», а політики «часто хибно розуміють природу Церкви». Також він підкреслив, що Українська Православна Церква є відкритою до братів і сестер у Христі, які знаходячись в розколі, вирішать покаянно повернутись у лоно Церкви. Шляхи до єднання є, але вони не мають бути виключно на догоду поточній політичній кон’юнктурі. Шлях до об’єднання Православ’я в Україні є довгим та вимагає терпіння, а політичний конфлікт заважає цьому процесу, – висловив своє переконання митрополит Онуфрій.

Зустріч пройшла в дружній атмосфері та проходила англійською мовою. Наостанок предстоятель УПЦ подарував гостям пам’ятні подарунки. Також в цей день гості відвідали храми та печери Києво-Печерської Лаври.

 

Переглядів: 30

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів